Skydd

Att välja hemlarm

Ett hemlarm är ett larmsystem som är designat för att upptäcka om någon obehörig tar sig in i ditt hem, och det skyddar dig mot både inbrott och skadegörelse. Det finns många olika typer av hemlarm, i olika prisklasser. Här berättar vi om några saker du bör tänka på när du väljer hemlarm.

Att tänka på

Nedan listar vi några saker som du bör tänka på när du väljer hemlarm.

  • Välj ett larm från något av de stora etablerade företagen: Även om det kan vara dyrare så är det lättare att garantera god kvalitet och hållbarhet samt möjlighet att reklamera en dålig produkt om du väljer att köpa ditt hemlarm från någon av de stora etablerade företagen.
  • Beräkna kostnaden under en längre tidsperiod: Det billigaste hemlarmet är inte alltid det larmet som har det lägsta inköpspriset. Tänk på att priset på ett hemlarm även beror på hur länge det håller. Det blir dyrt i längden att köpa hemlarm som går sönder snabbt. Dessutom är det onödigt krångligt att behöva byta hemlarm ofta.
  • Uppkopplat larm eller friköpt larm: Friköpta hemlarm har ingen månadskostnad och brukar därför vara billigast i längden, med de kräver mer av dig som köpare. Ett uppkopplat hemlarm är visserligen lite dyrare, men det är enklare att rätta till eventuella problem som uppstår med larmet.
  • Bara ett inbrottslarm eller mer än så: Många hemlarmssystem erbjuder mer än bara ett inbrottslarm. Fundera på om du bara behöver inbrottslarmet eller om du även behöver till exempel ett brandlarm och ett läckagelarm. Om du inte redan har brandlarm och läckagelarm rekommenderar vi att köpa ett hemlarm som även innehåller dessa.
  • Ett larm som är enkelt att använda: Det finns bra hemlarm som dessutom är väldigt enkla. Så köp inte ett allt för krångligt hemlarm i onödan.
  • Välj ett larm med bra teknik: Det kan vara svårt att avgöra själv, om man inte har så bra koll på teknik, men om man läser jämförelser av produkter på internet kan man undvik hemlarm med gammal teknik.

Vi hoppas att det med hjälp av dessa råd blir enklare att välja hemlarm. Självklart beror vilket hemlarm som passar dig bäst även på vilka personliga behov du har, hur ditt hem ser ut samt hur mycket du är beredd att betala. Visserligen är det viktigt att hitta ett billigt hemlarm, men det är även viktigt att hitta ett hemlarm av god kvalitet.