Nyheter

Råd kring kattförsäkringar

Oavsett om du har ett enda husdjur eller ett stort hushåll kan en kattförsäkring hjälpa dig att hålla din kattunge frisk och lycklig. Vissa planer ersätter dig för akutvård eller diagnostiska tester, medan andra erbjuder en monetär gräns för varje typ av sjukdom eller skada. Det finns också vissa självriskalternativ, så du kan välja det som passar din budget bäst. Se till att välja en självrisk som är överkomlig för dig och din familj.

Även om du kan få ett skydd för enbart olycksfall till billigare priser, kan försäkringar för enbart olycksfall lämna dig utan pengar om din katt sväljer en leksak. På samma sätt betalar en försäkring som endast omfattar olycksfall inte om din kattunge blir sjuk. Många försäkringar täcker sjukgymnastik och andra behandlingar, men de kan begränsa din täckning till de dyraste försäkringarna. Läs det finstilta noggrant innan du skriver in din kattunge i en försäkring. De flesta djurförsäkringsplaner kräver att du väntar i 14 dagar innan försäkringen börjar betala för kostnaderna.

Det är viktigt att veta att kostnaden för en kattförsäkring kan variera kraftigt beroende på vilken ras din kattunge har. Vissa raser är dyrare än andra på grund av deras aktiva natur och risk för genetiska sjukdomar. Abessinierkatter är till exempel bland de dyraste raserna att försäkra. Andra raser, som t.ex. tonkinskatten, tenderar att vara friskare och billigare att försäkra. Om du är osäker på vilken ras som är bäst för din kattvän kan du försöka få en offert från flera olika försäkringsbolag.

Kattförsäkringar

Det finns tre grundläggande typer av kattförsäkringsplaner. Dessa planer erbjuder täckning för olycksfallsskador på din katt, men täcker inte sjukdom. Planer som endast omfattar olyckor är det mest prisvärda alternativet. Planer som endast omfattar olyckor täcker inte din katts sjukvårdskostnader för olyckor. Du kan köpa ett separat skydd för enbart olycksfall om det behövs. Om din katt redan är sjuk eller är en äldre katt kan du dock vilja titta på andra försäkringsalternativ.

Täckningen för olycksfall och sjukdom täcker olyckor och plötsliga sjukdomar, men inte redan existerande tillstånd. Därför är det viktigt att kontrollera om din katt har några problem, eftersom de flesta försäkringar inte täcker sådana saker. Du kan också leta efter tillägg för välbefinnande, som tandvård och receptbelagd mat. Att köpa en kattförsäkring kan vara en utmärkt investering för ditt husdjur, men det är viktigt att veta vad som täcks och vad som inte täcks innan du fattar ett beslut.

Trupanion är ett annat bra alternativ för den som letar efter en bra försäkring för sin katt. Denna försäkring kräver månadsavgifter och erbjuder 90 % ersättning för täckta sjukvårdskostnader. Täckta kostnader är bland annat veterinärbesök, självrisker och öroninfektioner. Kunderna kan välja en plan enligt sina behov och Trupanion betalar din veterinär direkt. Alternativt kan du ansöka om försäkring via ditt husdjurs veterinär. Den enda skillnaden mellan Trupanion och dess andra försäkringsalternativ är täckningen.

Om du är orolig för de ekonomiska konsekvenserna av dyr behandling av husdjur är kattförsäkring ett utmärkt alternativ. För 25 dollar i månaden kan en försäkringstagare få ersättning för en rad olika täckta sjukvårdskostnader. Det är viktigt att komma ihåg att den bästa tiden att skriva in din katt i en djurförsäkring är när katten fortfarande är frisk och ung. Äldre katter kanske inte kvalificerar sig för täckning på grund av redan existerande tillstånd. Kostnaderna för en kattförsäkring varierar beroende på kattens ålder och medicinska historia.

Välja sjukförsäkring för katt

Bortsett från att välja en plan som ger täckning för ditt husdjurs medicinska räkningar är det viktigt att välja en försäkringsleverantör som har en gedigen meritlista för pålitlighet. Leta efter ett företag som har funnits i flera år och som har många positiva rekommendationer från kunder. Den bästa tiden att anmäla din katt är när den fortfarande är ung och frisk. Du kommer att kunna undvika problem med redan existerande sjukdomar som kan vara svåra att behandla, och du kommer att spara pengar på försäkringspremierna genom att välja en leverantör som erbjuder en plan som täcker dessa typer av sjukdomar.

En bra plan täcker sjukdomar och skador, men det är viktigt att tänka på begränsningar och uteslutningar innan du tecknar ett avtal. Vissa försäkringsplaner erbjuder tandvård och hälsovård. Vissa inkluderar även ett heltäckande skydd för redan existerande sjukdomar, till exempel diabetes och njursjukdomar. Självrisken varierar, så se till att hitta en plan som täcker den typ av behandling som ditt husdjur behöver. Du bör också ta hänsyn till kostnaden för varje försäkring. Medan en grundläggande plan kan kosta mindre än en annan, kommer mer omfattande planer att kosta dig mer.

Förutom att ge täckning för nödvändig veterinärvård och diagnostiska tester täcker kattförsäkringen även receptbelagd mat och kosttillskott. Vissa planer täcker hälsoundersökningar och vaccinationer, så se till att läsa det finstilta innan du köper en försäkring. Se till att välja en olycksfalls- och sjukförsäkring så att du kan vara säker på att utgifterna täcks, även när oväntade svallvågor uppstår. Du kan också välja en försäkring som endast täcker olycksfall för din katt.

Hur man hittar den billigaste kattförsäkringen

Att hitta den billigaste kattförsäkringen kan tyckas vara en skrämmande uppgift. Men med lite forskning kan du hitta den bästa försäkringen för ditt älskade husdjur. I den här artikeln beskriver vi de faktorer som avgör hur mycket din kattförsäkring bör kosta. Om du letar efter en billigare försäkring kan du överväga att köpa en djurförsäkring som inkluderar olycksfalls- och sjukdomsskydd. Olycksfallsförsäkringen täcker din katt i händelse av en olycka, men det är viktigt att tänka på att den kanske inte täcker din katts andra hälsotillstånd, till exempel kroniska sjukdomar.

Den maximala årliga ersättningen är viktig att tänka på. Vissa planer har en årlig självrisk eller en självrisk per olycka. Det sistnämnda alternativet innebär att du måste betala självrisken varje gång din katt blir sjuk, vilket kan bli dyrt om din katt får en öroninfektion eller får i sig en leksak. På samma sätt hänvisar årliga maximibelopp till det maximala belopp som du får från en försäkring varje år. Om du sänker det årliga maximibeloppet kan du sänka dina totala premier.

De flesta försäkringar täcker olyckor och skador som orsakas av din katt. Dessa försäkringar kommer troligen att vara minst dyra och inkluderar veterinärkostnader när din katt råkar ut för en olycka. Beroende på din katts ålder och ras kan en olycksfallsförsäkring ge sinnesfrid. Olycksfallsförsäkringar kan också ge täckning för flera skador under en viss tidsperiod, vanligtvis ett år. Och om din katt inte är benägen att råka ut för olyckor kanske du inte behöver en förlängd plan.