Fynd på nätet

Om du är typen som gillar klackar men inte ryggont eller trötta fötter är modevärldens senaste trender helt på din sida. Från vad som setts av designers världen över är sandaler med en lägre, bredare klack á la 60- och 70-talet tillbaka, och du kan vänta dig en fortsatt närvaro av bekväma kilklackar, eller så kallade wedge-klackar.

Om du inte vill behöva känna dig obekväm hela dagen eller kvällen, är dessa skor ett perfekt sätt att lägga till några centimeters höjd och samtidigt göra vilken outfit som helst lite mer elegant. Du kan hitta den här typen av klack i alla olika kategorier, från svarta läderstövlar med kilklack du lätt kan bära på hösten, till snygga sommarsandaler att packa till semestern.

Fördelar med en lägre klack

Det finns ett antal fördelar med att ha en lägre klack på sina skor, eller en kilklack som bättre fördelar vikten över skon;

  • Du slipper ryggont – särskilt viktigt om du vill bära skorna på jobbet, du vill så klart inte att din prestation försämras av värk.
  • Fötterna blir inte trötta lika fort – du kan vara ute hela dagen, eller för den delen natten, utan att känna att du bara vill sätta dig ner så snart som möjligt.
  • Mindre risk att klacken går sönder – om du någonsin varit med om att din klack bryts av när du är ute vet du hur extremt frustrerande det är!

Så fördelarna är som sagt många, inte minst att du har chansen att behålla dina skor mycket längre än med en smal stilettklack, eftersom vikt och tryck fördelas över en bredare yta, och därför är det lättare för dig och bättre för skon när klacken inte är skyhög. Riktigt höga klackar har så klart också sin plats men det är skönt att variera, utan att känna att man för den saken skull offrar sin känsla för mode.

Ett brett sortiment i olika prisklasser

Retro-modellerna på skor vi sett från designers och trendsättande butiker har blivit så pass populära att du lätt kan hitta den typen av sko du söker i vilken prisklass du än letar.

Du kan lätt hitta ett par snygga sandaler eller stövlar som inte behöver kosta tusentals kronor men som ändå är moderiktiga och trendiga, eftersom i stort sett alla butiker numera håller nära koll på trender och ser till att snabbt snappa upp vad som tippas vara nästa populära plagg eller accessoar.

Se till att du är före alla andra

En sak som är bra med hur fort moderna butiker anpassar nya trender är att du kan vara före alla andra med det nya, utan att behöva spendera massor. När du ser något snyggt i en tidning eller på nätet kan du räkna med att det inte kommer att dröja länge innan du kan köpa det, oavsett hur mycket du har i plånboken. Det innebär att pengar inte längre spelar lika stor roll för hur modemedveten man kan vara, och särskilt när det gäller retro-trender är det lätt att haka på eftersom du med enkelhet kan kombinera snygga andrahandsplagg med fräscha nya skor till exempel – eller tvärtom. Använd din fantasi – för den finns det inga gränser!